Spring naar content

Op het OLV maak je mee

Het OLV is een prachtige school, al zeggen we het zelf, in het midden van Breda. Zo’n 1330 leerlingen doorlopen hier hun middelbare schoolcarrière. Ze doen dat op de havo, het atheneum of gymnasium.

 

Zo’n 140 medewerkers helpen die leerlingen het beste in zichzelf naar boven te halen. Onze missie is om, samen met elkaar, leerlingen te helpen ontwikkelen tot competente, autonome én actieve deelnemers van de samenleving. Daarom richten we ons op zowel de cognitieve ontwikkeling, de sociale ontwikkeling als de persoonsontwikkeling van iedere leerling.

 

Het OLV bestaat 100 jaar. Dat vinden we bijzonder. Want met een rijk verleden kunnen we stellen dat we de toekomst goed aan kunnen. Een basis van 100 jaar is niet niks. Vanuit die basis bouwen we aan succesvol onderwijs, zodat we ook nú relevant en van waarde zijn voor leerlingen, ouders en medewerkers. Dat doen we samen. Want op het OLV ga je het meemaken.

 

De school maakt samen met 13 andere VO-scholen deel uit van Librēon. Binnen Librēon worden praktische zaken bovenschools georganiseerd en werken scholen met elkaar samen, waarbij het profiel en karakter van elke school behouden blijft.