Spring naar content

Basisondersteuning

Ben je nieuw op het OLV dan moet jij je weg gaan vinden binnen de school. Het OLV is vermoedelijk veel groter dan je basisschool en dus kun je daar soms wel wat hulp bij gebruiken. Op deze pagina stellen een aantal OLV’ers zich aan je voor. Ze vertellen je wat ze voor je kunnen betekenen en hoe zij jou op weg kunnen helpen.

 

Mentor

Mijn naam is Marlon Sanner en ik ben de mentor van een brugklas. Als mentor kun je mij vergelijken met je groepsleerkracht op de basisschool. Ik geef les aan jou en je klas en kijk daarnaast ook naar hoe het met je gaat. We praten samen bijvoorbeeld over hoe jij je voelt in de klas en op school en hoe het gaat met je schoolwerk. Ik help je ook met het ‘leren leren’. Tijdens de studielessen gaan we aan de slag met vragen als: “Hoe leer ik woordjes?” en “Hoe maak ik een goede samenvatting?”. Het is belangrijk dat iedereen zich fijn voelt in de klas. Als mentor kijk ik dus ook naar hoe de sfeer is in de groep en doe ik met de klas allerlei activiteiten om een fijne sfeer te creëren en te houden.

Leerlingcoördinator

Ik ben Marijke Oomen en ik ben de leerlingcoördinator van de brugklas. Met jouw mentor bespreek ik hoe alles reilt en zeilt in je klas. Mocht het nodig zijn dan ga ik met jou en met je ouders in gesprek. Meestal is er dan iets aan de hand of loopt het even niet zo lekker. Misschien zit je niet zo lekker in je vel of vallen je cijfers tegen. Als het op school goed gaat, zal je mij dan ook niet zo vaak tegenkomen.

Decaan

Tijdens de eerste drie jaar op de middelbare school ga jij al nadenken over je toekomst. Dit lijkt nu nog ver weg maar aan het einde van de derde klas kies je bijvoorbeeld met welk profiel jij examen gaat doen. Welke vakken dit zijn, hangt samen met jouw talent en met wat je wilt gaan studeren na de middelbare school. Het kiezen van die vakken hoef je gelukkig niet alleen te doen. Voor de havo ben ik, Tessa de Haas (tdhaas@olvbreda.nl), je de decaan en voor het vwo is dit Fabiënne Huisman (fhuisman@olvbreda.nl). Je mentor is altijd jouw eerste begeleider, ik als decaan kijk mee en help je wanneer je er toch niet uitkomt. Ik doorloop samen met alle leerlingen een breed keuzeprogramma. Hierdoor ontstaat een duidelijker beeld van wie jij bent, wat je leuk vindt en wat je sterke en minder sterke vakken zijn. Zo helpen wij (mentor, decaan en ook jouw ouders ) jou bij het maken van de juiste keuzes voor je toekomst. In de bovenbouw krijgt het keuzeproces een vervolg. Wederom zal ik door middel van verschillende keuzeprikkels jou, samen met je mentor en je ouders, helpen een goede en voor jou passende studiekeuze te maken.

 

Het ouderboekje derde klassen 2023-2024 vind je hier.

De profielkeuzeformulieren 2024-2025 vind je hier.

Vertrouwenspersoon

Op het OLV vinden we het belangrijk dat iedereen zich veilig voelt. Toch kan er binnen de school iets gebeuren wat jij niet fijn vindt, waardoor dat veilige gevoel een stuk minder of misschien zelfs helemaal weg is. Ben je bijvoorbeeld slachtoffer van ongewenst gedrag dan kun je daarmee bij mij terecht. Ik vang je op, luister naar je en zoek samen met je naar mogelijkheden om de vervelende situatie te veranderen. Je kunt ervan op aan dat je mij kunt vertrouwen. Als ik denk dat het voor jouw veiligheid belangrijk is om er andere mensen bij te betrekken dan doe ik dat altijd in overleg met jou.

Ik, Birgitta Verdaasdonk (bverdaasdonk@olvbreda.nl), ben niet de enige vertrouwenspersoon op het OLV. Ook bij mijn collega Loes Hendrikx (lhendrikx@olvbreda.nl) kun je terecht met je verhaal.