Spring naar content

Onze pijlers

Taal

Wil jij jouw talenknobbel flink aan het werk zetten? Kom maar op! Je start in de brugklas met Nederlands, Engels en Frans. Kies je voor GLTC, dan krijg je ook Latijn en Grieks. In de tweede klas krijg je Duits als extra taal. In de bovenbouw kun je je verder verdiepen in Duits en Frans en voor het vak Engels is het mogelijk om het Cambridge Engels certificaat te behalen. Tijdens de vernieuwde OLV-uren ga je op ontdekken wat je nog meer met taal kunt doen: ga maar eens stevig debatteren, of leer hoe je een interview doet, je gaat aan de slag met een campagne en je leert presenteren. Kijk hier voor meer informatie over de nieuwe OLV-uren.

 

Beluister ook de podcast van Pien met haar favoriete vak Frans!

Sport

Is zweten jouw allergrootste passie of vind je sporten gewoon heel fijn? Op het OLV kun je zowel binnen in onze fitness- en gymzalen, als buiten op de sportvelden, aan de slag. Met het organiseren van het coolste sporttoernooi voor BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) of als trefbalexpert tijdens de reguliere gymles. Ook tijdens de vernieuwde OLV-uren zullen we je weten uit te dagen. Je leert je grenzen te verleggen en je gaat het beste uit jezelf halen. Jij bepaalt je eigen sportieve route op het OLV!

 

Beluister ook onze podcast van Charlotte die zoveel lol heeft met de docenten!

Cultuur

We zijn heel trots op onze creatieve afdeling. In de brugklas ga je met onze enthousiaste docenten aan de slag met de leukste projecten.  Of wat dacht je van muziekles, waar je nummers zingt van Harry Styles tot Snelle en waar je kennismaakt met allerlei instrumenten zoals drums, keyboard en basgitaar. Bij de vernieuwde OLV-uren ga je op een andere manier leren kijken naar kunst. Je gaat hier veel leren op creatief gebied en vooral ontdekken wat je leuk vindt om te doen, waar je in uitblinkt. Want dat is OLV. Meemaken.

 

Beluister ook onze podcast van Mats die zijn ei helemaal kwijt kan in de creatieve vakken!

Techniek

Als techneut, rekenwonder of natuurfreak zit je bij het OLV wel goed. Je begint in de brugklas met het vak wiskunde. En nee, dat is niet hetzelfde als rekenen. Verder ben je bezig met het ontwikkelen van je Freek Vonk-skills tijdens de biologielessen én in de drie onderbouwklassen ga je aan de slag met je handen tijdens de vernieuwde OLV-uren. Je volgt vanaf het tweede het vak natuurkunde en in klas drie komt daar scheikunde bij. Je weet wel, dat vak met die glazen flesjes waar substanties in zitten die in films altijd ontploffen. Dát gebeurt op het OLV dan weer niet (jammer hè?).

 

Beluister ook onze podcast van docent Marlon!

Vragen

Heb je vragen die je graag (samen met je ouders) wilt stellen aan de afdelingsleider van de brugklas? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier.