Spring naar content

Onze pijlers

Taal

Wil jij jouw talenknobbel flink aan het werk zetten? Kom maar op! Je start in de brugklas met Nederlands, Engels en Frans. Kies je voor GLTC, dan krijg je ook Latijn en Grieks. Bij de OLV-uren in het tweede en derde kun je kiezen uit bijvoorbeeld debatteren, Nederlandse gebarentaal, Italiaans, koorzang, dans of creatief schrijven. In de tweede klas krijg je Duits als extra taal. In de bovenbouw kun je je verder verdiepen in Duits en Frans en voor het vak Engels is het mogelijk om het Cambridge Engels certificaat te behalen.

 

Beluister ook de podcast van Pien met haar favoriete vak Frans!

Sport

Is zweten jouw allergrootste passie of vind je sporten gewoon heel fijn? Op het OLV kun je zowel binnen in onze fitness- en gymzalen, als buiten op de sportvelden, aan de slag. Met het organiseren van het coolste sporttoernooi voor BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) of als trefbalexpert tijdens de reguliere gymles. Maar vooral ook met de OLV-uren zoals dans en sport+. Zo bepaal jij jouw eigen sportieve route op het OLV!

 

Beluister ook onze podcast van Charlotte die zoveel lol heeft met de docenten!

Cultuur

We zijn heel trots op onze creatieve afdeling. In de brugklas ga je met onze enthousiaste docenten aan de slag met de leukste projecten. Van het ontwerpen van tiny house bij T&O (Techniek en Ontwerpen) tot het maken van een zelfportret bij de tekenles. Of wat dacht je van muziekles, waar je nummers zingt van Harry Styles tot Snelle en waar je kennismaakt met allerlei instrumenten zoals drums, keyboard en basgitaar. Bij de OLV-uren kun je kiezen uit film maken, koorzang of digitale beeldbewerking. Je gaat hier veel leren op creatief gebied en vooral ontdekken wat je leuk vindt om te doen, waar je in uitblinkt. En weet je wat het mooiste is? Jij kiest zelf de vakken die bij jóu passen. Niemand anders.

 

Beluister ook onze podcast van Mats die zijn ei helemaal kwijt kan in de creatieve vakken!

Techniek

Als techneut, rekenwonder of natuurfreak zit je bij het OLV wel goed. Je begint in de brugklas met het vak wiskunde. En nee, dat is niet hetzelfde als rekenen. Verder ben je bezig met het ontwikkelen van je Freek Vonk-skills tijdens de biologielessen én ga je aan de slag met je handen tijdens T&O (Techniek en Ontwerp). In de tweede klas volg je het vak natuurkunde en in klas drie komt daar scheikunde bij. Je weet wel, dat vak met die glazen flesjes waar substanties in zitten die in films altijd ontploffen. Dát gebeurt op het OLV dan weer niet (jammer hè?).

 

Beluister ook onze podcast van docent Marlon!

Begeleiding

Je mentor is alles. Of nou ja, bijna alles. Jouw rots in de branding bij wie je alles kwijt kan wat je maar wil. Met al je schoolvragen kun je bij je mentor terecht en dat geldt ook voor je ouders. Zo vind je langzaam maar zeker je plek in de klas en op het OLV. Nog zoiets fijns: de brugklasbuddies. Een brugklasbuddy, of kortgezegd buddy, is een ervaren OLV’er die je helpt de school te leren kennen. Nog niet genoeg? We bieden ook extra hulp aan bij spelling, leesvaardigheid, Engels en wiskunde. Daarnaast bieden we verschillende trainingen aan, zoals Rots & Water en Plannen & Organiseren. Ook hebben we coaches voor leerlingen met dyslexie, hoogbegaafdheid, ASS of ADHD. Onze mensen van het ondersteuningsteam weten precies hoe zij je kunnen coachen.

 

Beluister ook onze podcast van Mats die zich helemaal thuisvoelde op het OLV!

Vragen

Heb je vragen die je graag (samen met je ouders) wilt stellen aan de afdelingsleider van de brugklas? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier.