Spring naar content

Een passende vorm van onderwijs voor iedereen

Het OLV is een school voor havo, atheneum en gymnasium. De havo-opleiding duurt na de brugklas nog vier jaar en bereidt je voor op een studie in het hoger beroepsonderwijs. Na succesvolle afronding van de havo kun je overstappen naar het atheneum, waar je geplaatst wordt in leerjaar vijf. Het atheneum duurt na de brugklas vijf jaar. Het programma bevat dezelfde vakken als het gymnasium, maar dan zonder Grieks en/of Latijn. Het atheneum bereidt je voor op een studie aan het hbo of aan een universiteit. Dit geldt ook voor het gymnasium. In de atheneum-gymnasium brugklas maak je kennis met Grieks en Latijn. Aan het einde van het brugjaar kan je dan beslissen of het gymnasium echt bij je past.

Extra uitdaging

Zoek je nét wat extra uitdaging? Dan zit je goed op het OLV. Natuurlijk is het gymnasium onze meest uitdagende afdeling met Grieks en Latijn maar er is meer! Je kunt bijvoorbeeld vanaf de brugklas deelnemen aan het Talentprogramma. In dit programma vervang je normale lesuren door ‘talent-uren’; in die uren ga je onderzoekend en projectmatig leren. Dit onderzoekend leren vervolg je in de bovenbouw bij WON. WON staat voor wetenschappelijk onderzoek en hiermee ga je bij verschillende vakken aan de slag. Zo ben je later goed voorbereid op het hbo of de universiteit.

OLV-uren

Kom samen met ons leren door te doen en projectmatig te werken. Dat doen we vanaf schooljaar 2024/2025 tijdens de vernieuwde OLV-uren.

Vanaf de allereerste lesweek krijg je twee middagen in de week met deze uren te maken. Elk van de drie periodes zal je samen met jouw klasgenoten van twee verschillende thema’s proeven om zo te ontdekken wat jouw talenten zijn. Die thema’s zijn als volgt:

• mens & maatschappij
• bewegen
• burgerschap & samenleving
• kunst & cultuur
• mens, gezondheid & omgeving
• natuur, leven & technologie

Meer lezen? Klik dan hier.