Spring naar content

Word jij een OLV’er?

Kom je niet uit de regio Breda, maar wil je graag het OLV als leerling meemaken? Leuk! Maak dan een afspraak met afdelingsleider brugklas Theo Voncken (tel. 076 – 522 4707).

Hier vind je het AANMELDINGSFORMULIER BRUGKLAS 2024-2025.

 

 

 

 

 

 

Toelatingsvoorwaarden OLV

 

 

In de regio Breda laten alle middelbare scholen leerlingen toe aan de hand van een schooladvies. Het schooladvies is gebaseerd op de basisschool-leerprestaties van een leerling gedurende een aantal jaren. Dit advies bepaalt op wat voor opleiding een leerling in het VO aan de slag kan gaan.

 

Basisscholen moeten vóór 1 maart een schriftelijk schooladvies geven aan elk kind en dit advies uiterlijk 15 maart registreren in BRON. Dit advies is voor de ouders niet bindend. Voor de scholen voor voortgezet onderwijs is het schooladvies van de basisschool leidend bij de beoordeling of een leerling toelaatbaar is.

 

In de regio Breda werken we met een schooladvies dat bestaat uit twee delen:

1. het diplomaperspectief. Het diplomaperspectief is een enkelvoudig advies en hiermee geeft het PO aan welk diploma een leerling in potentie moet kunnen halen. Het is enkelvoudig omdat bijvoorbeeld een diploma vmbo-tl/havo niet bestaat.

 

2. het plaatsingsadvies. Hiermee geeft het PO aan waar een leerling in het voortgezet onderwijs het beste kan starten, welke soort brugklas de meeste kans van slagen op het uiteindelijke diploma biedt. Het plaatsingsadvies hoeft niet enkelvoudig te zijn. Het kan dus zijn dat een leerling de basisschool verlaat met het diplomaperspectief havo en een plaatsingsadvies vmbo-tl/havo of een plaatsingsadvies havo of een plaatsingsadvies havo/vwo.

(bron: https://vobreda.nl/overige-info)

Meer informatie over aanmelden: zie www.vobreda.nl