olv
Voor onze leerlingen, ouders en personeel is afgeschermde informatie beschikbaar.
Klik hier om in te loggen.
Informatie voor basisschoolleerlingen

 


Dit schooljaar zit je in de hoogste klas van de basisschool: groep 8. Je zult merken dat dit schooljaar heel snel gaat en voordat je het goed en wel in de gaten hebt, zit je na de zomervakantie op een nieuwe school en mag je jezelf brugklasser noemen. 

 
Maar voordat het zover is, moet je nog een school kiezen die goed bij jou past. Je maakt natuurlijk niet zo maar een keuze. Nee, zo'n keuze doe je goed overdacht. Je zult jezelf een heleboel vragen stellen: naar welke school kan ik, waar voel ik me thuis, wat ga ik leren, past de school bij mijn capaciteiten, is het ver fietsen, hoe gaat het met huiswerk, hoe vind ik snel de weg, welke extraatjes zijn er? 

 
Voor meer informatie over het OLV en vergelijken van scholen: raadpleeg www.scholenopdekaart.nl.
 
Voor je ouders is het ook een belangrijke keuze, want je gaat naar een nieuwe school. Zij zullen ook vast veel vragen hebben: kan mijn kind zich hier goed ontwikkelen, wordt mijn kind voldoende gezien, hoe verloopt het contact tussen ouders en school, etcetera.

In ons digitale tijdperk is de allereerste informatie vaak te vinden op het internet. Je leest nu ook niet voor niets dit gedeelte van onze site. Je kunt er veel informatie vinden.

Nog beter en leuker is het, om actief onze school te bezoeken. Je maakt dan kennis met de leerlingen van de school en met de leraren die er werken. Er is voldoende ruimte om al je vragen te stellen en om de OLV-sfeer op te snuiven. Zet de verschillende momenten om dit te doen maar alvast in je agenda!
 

   

Kennismakingsavond 17 of 18 juni 2019

Op een van deze avonden is het zo ver! Je gaat kennismaken met jouw nieuwe klasgenoten en je mentor. Omdat je bij de aanmelding de namen van enkele vriendjes/vriendinnetjes hebt mogen opgegeven, heb je altijd wel een bekend gezicht in de buurt en dat is fijn, want dan voel je je vast snel thuis bij ons.

Eerste schooldag in augustus 2019

Ja, en dan is het zover. Je staat na die lange zomervakantie vast te trappelen om te beginnen aan je nieuwe OLV-carrière. De eerste week hier op school staat helemaal in het teken van de introductie. Je zult merken dat je snel zult wennen aan al die nieuwe dingen die op je af komen.

Kijk voor meer informatie ook op www.vobreda.nl (VO Breda is een samenwerkingsverband van alle Bredase scholen voor voortgezet onderwijs).